My compliments to the Chef

Fredag eftermiddag satte jag och maken oss i bilen och styrde kosan mot Trosa.
Vi hade bokat ett s.k. "Vårpaket" på Trosa Stadshotell i vilket ingick övernattning en natt + färdigkomponerad trerättersmiddag till det facila priset av 995:-/person. Hotellet tillhandhåller även diverse spa-behandlingar, men det brydde vi oss inte om att boka. Det primära var egentligen att bara komma hemifrån, sova en natt i lugn och ro och äta god mat.

Väl framme checkade vi in på vårt rum, vilket var riktigt mysigt med fönster åt två håll.
Vi hade lite tid att slå ihjäl innan det var dags för middag, så vi bestämde oss för att strosa runt lite (strosa i Trosa, moahahahaha!) och kika på byn. Vädret var fint och för en trähusgalning som undertecknad är det rena rama porrfilmen att befinna sig på en ort med så mycket snickarglädje och punschverandor.

Tillbaka på hotellet var det dags för uppfräschning inför middagen och i duschen huserade troligen ett spöke med ett lite skruvat sinne för humor, för vattnet var ömsomt hett och ömsomt iskallt. En rätt intressant upplevelse kan jag lova...
Tanken var också att vi skulle byta om men det kan vara svårt att göra när det tänkta ombytet hänger kvar på galgen hemma. Moi i ett nötskal!

På plats i matsalen blev vi informerade om vad vi skulle äta och till maten kunde man välja ett ihopkomponerat vinpaket, vilket passade menyn, alternativt välja vin ur vinlistan. Då vi båda visserligen är väldigt förtjusta i vin men däremot inga vinkännare, så fick det bli det förstnämnda.

Middagen inleddes med en liten (bokstavligen....) aptitretare bestående av ca en dessertsked pumpakräm med gräslök och bacon vilken retade smaklökarna alldeles lagom!
Till förrätt fick vi rökt hjortfilé med pepparrotskräm, senap, picklad gurka och smörstekta kantareller. Pepparrotskrämen var bredd på filén vilken sedan var rullad till en enkronas tjocklek och skivad i ca 1 cm breda skivor. På tallriken låg två rullar, ca en matsked kantareller, två lillfingernagelstora "pluppar" av senapen och ca en tesked gurka.... Inte mycket men vojne, vojne vad gott det var!
Huvudrätten bestod av rödtunga med salviasås, murklor (tror jag!) och färskpotatis och fullkomligt smälte i munnen. Fisk ska i sanning avnjutas på restaurang för, som min salig farmor skulle ha sagt, herrehelvete vad gott det var!
Efterrätten såg inte så rolig ut på papper men var en alldeles perfekt avslutning på middagen - lakrits- & citronbavaroise med hallon (ett hallon...) och biscotti. Den rätten var för övrigt den enda jag hittade på hotellets hemsida när jag skulle kolla upp menyn, och tur var väl det för jag hade ingen aning om vad det vi åt hette :-).
Framåt 22.30-tiden var vi mätta, nöjda och belåtna och lullade upp på rummet.

Hotellfrukostar, finns det något bättre?
Jag vet inte hur era vardagsfrukostar ser ut men hos oss är det rätt plain, mackor och yoghurt, och det ska gå geschwint.
På hotell däremot, då ska det FROSSAS. Massor av olika brödsorter, pålägg i olika varianter, marmelader och sylter, juice, flera tesorter, färsk frukt, nötter och det absolut bästa av allt - bacon och äggröra! Löjligt gott. Det är dessutom underbart att slippa tänka på att ta hand om disken och få äta sin frukost i lugn och ro och nästan hur länge som helst. Lyx för småbarnsföräldrar :-).

Sammantaget var det en bra vistelse även om betyget dras ner av den bråkiga duschen, otillräckliga mörkläggningsgardiner (i kombination med österfönster...) och för varmt på rummet (sov dåligt - m.a.o. inget "sova en natt i lugn och ro").

Trosa Stadshotell får därmed betyget:
KP KP KP KP KP (tre av fem).

Kommentarer
Postat av: Pia

Låter ju som en mysig tripp, trots jäkelskap med duschen o dåliga gardiner.. Gick inte fönstret att öppna?? Myggen har väl inte kommit än, vaa?! ;o)

2009-04-19 @ 13:07:55
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Anna

Låter som en rätt bra vistelse, trots allt. Synd på sömnen bara. Ni kanske kunde sysselsätta er med nåt annat...?



Kram Anna

2009-04-19 @ 19:54:38
URL: http://annabackhouse.blogg.se/
Postat av: Mamma

Nu förstår jag varför det har varit tyst från dig i flera dagar. Men ni behövde säkert den här helgen, fri från barn och hundar.

2009-04-19 @ 21:30:32
Postat av: Gunnel

Mm...vi har tydligt helt lika syn på det här med frukostbufféer. :) Maten lät också hur god som helst! Härligt att lyxa till det så. Vill ni göra det igen kan jag alltså rekommendera Rusthållargården i Arild, om ni skulle vara neråt Skåne någon gång.

2009-04-21 @ 09:16:28
URL: http://igunnelsblick.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0