Idolvinnaren 2009Jag är tvärsåld.


Ja, inte kan jag ju...

...skryta med den enorma mängden inlägg jag spottar ur mig direkt.
Jag har fortfarande ingen dator hemma och då blir det liksom inte av att skriva något. Det är ju på kvällarna man kan summera dagen och har man då inget att skriva ner allt på så blir det heller inte av dagen efter.
Vi får väl se hur länge till jag står ut.
Det står en stationär härk hos maken som jag ju visserligen kan ta hem, men det innebär också att jag måste skaffa fast telefon och just nu har jag ingen lust med det.

Helgen har i allafall ägnats åt att bygga en hundgård och OJOJOJ vad bra det blev! Inte visste jag att jag och maken var sådana hundgårdsvirtuoser! Inte blev vi osams heller och med tanke på att det var mygg, lerigt och därtill regn så är bara det en bedrift i sig.
Lite pyssel är det kvar fortfarande, vilket betyder att hundarna får vänta ett tag till med att flytta hem. De har det bra där de är, så det är ju heller ingen panik, men de är ju mina så givetvis känns det bra att de kommer snart.

Denna vecka är jag barnlös vilket innebär att jag jobbar hästvecka.
7-18 mån-tors och 7-17 fredag......
Det är inte kul men så himla värt det eftersom jag jobbar korta dagar (8-15.30 mån, 8-14.30 tis-fre) mina barnveckor.

Usch, vilket urbota tråkigt nonsensinlägg det här blev. Ska försöka bättra mig.
Kram på er!


Janne Långben

Förra natten vaknade jag runt 3-tiden av att dottern hostade. Jag låg och försökte somna om en stund men till slut började behoven göra sig påminda, så jag klev upp och gick på toaletten.
Väl tillbaka i rummet hinner jag bara sätta ner ena knäet i sängen då jag, på väggen till vänster om min huvudkudde, upptäcker en GIGANTISK spindel.
Nu har inte jag spindelfobi på något sätt, men samtidigt vill jag inte ha den så nära mig när jag sover, så det blev till att köra gamla glas/tunt papper-knepet. Ut orkade jag inte ta honom, så han han blev kvar på byrån ordentligt inlåst med en bok ovanpå.
Väl tillbaka i sängen (rätt pigg vid det här laget) hann jag inte mer än placera huvudet på kudden förrän jag upptäcker nummer två - på väggen vid äldsta sonen i överslafen på våningssängen...
Inte bra alls.
Han är visserligen inte heller rädd för spindlar men tycker å andra sidan att de kan hålla sig undan, och skulle han vakna till och få syn på den där giganten så nära så finns det risk för ett svanhopp från sängen.
Jaha, upp på övervåningen för att hämta ett till glas och fånga denna raringen också.
Klockan var nog närmare 04.30 innan jag äntligen somnade.

I går fick tips om att täta springor i huset, så det gjorde jag, och om det har med det att göra eller att jag avlägsnade de två inneboende jag hade vet jag inte, men några spindlar har jag inte sett i natt i alla fall (jag har vaknat till och scannat av rummet :-)). Förhoppningsvis ska jag slippa några mängder i fortsättningen, för med sin storlek de är verkligen inte roliga.....


 


Tegenaria Atrica (Stor husspindel)
"
Tegenaria atrica är en av centraleuropas största spindelarter. Honor blir upp till 18 mm, hanar upp till 15 mm. Färgen är vanligen mörkbrun med tre ljusare fläckar på huvuddelens ovansida. På bakkroppen har den en ljus mittlinje med sex större fläckar. Fläckarna är tydligare än hos den närbesläktade Luffarspindeln, Tegenaria agrestis. Benen har till skillnad från andra arter enhetlig färg. Benen är upp till dubbelt så långa som kroppen. Hanar kan till och med ha tre gånger så långa ben som kroppen. På korta distanser kan spindeln komma upp till en en hastighet på 50 cm/s."
Källa: Wikipedia


RSS 2.0