Free hugs

Trevlig helg allihopa!


Så jävla irriterad

Det är väl märkligt att man som chef inte har bättre personalpolicy än att göra STORA och TYDLIGA skillnader mellan familj (som också arbetar inom företaget) och övrig personal.

Ta i morse till exempel.
I normalfallet har vi möte från klockan 08.00 men i morse blev det inställt av olika skäl. Kontorets öppettider är 9-18 mån-tors och 9-17 fred vilket innebär att en "heltidstjänstare" rimligtvis borde jobba 8-17 på fredagar oavsett möte eller inte.
När dök denne "heltidstjänstare", tillika familjemedlem, upp i morse månne?
Strax innan klockan nio...
Varför det kan man undra, för någon information om att personen i fråga skulle bli sen av en eller annan orsak hade inte gått ut till oss andra.

Det är så jävla märkligt.

Nu är det på tiden tycker jag

Jag har hållit på denna ganska länge, men just i dag är det dags!

I dag väljer jag att dela ut min award till Cina som jag är full av beundran inför. Hon är i mina ögon en urstark tjej som trots sin livssituation har en förmåga att se allt det positiva i livet. Hon har ett härligt sätt att beskriva sin vardag, i mot- och medgång, och kärleken till hennes familj lyser igenom varenda stavelse. STOOOOOOORA kramar till dig Cina!


Fredagsrapport

Ja, den här internettorkan gör sig onekligen påmind. Så länge jag är på jobbet har jag tillgång till en dator men då vill inspirationen inte riktigt infinna sig. Sedan kommer jag hem och OM ni bara visste vad många kvicka, fräcka och ohyggligt intressanta inlägg som poppar upp i mitt huvud.
Vojne, vojne, om ni bara visste vad ni går miste om.... :-)

I fredags var jag i vilket fall som helst på kick-off och denna gången var det riktigt roligt och dessutom deltagarrekord - dryga 250 st anmälda!
Morgonen inleddes väl sisådär - jag lyckades åka i från frukosten som jag så fint hade gjort i ordning för att kunna äta i bilen, men som tur var kunde snälla maken möta upp mig och lämna den.
Mina kollegor i bilen hade nog inte gillat mig utan frukost i magen....

Väl framme var det sedvanlig macka, kaffe och lite mingel innan det blev dags för konferensen. Inte mycket att hurra för, det mesta var gammal skåpmat, men vår vd ska snart avgå och jag tror nog att alla hade hoppats få den nya presenterad. Så blev icke fallet, utan vi får vackert vänta i några dagar till.

Den ordinarie teambuildingen var väl ok och mina lagkamrater var ett trevligt gäng, vi var en kille och sju tjejer. Tror dock inte att vår manliga deltagare hade så mycket emot det.
Vann gjorde vi inte men det var väl detsamma.

Som vanligt var det dåligt med tid mellan aktiviteten och middagen, så det blev ruskigt stressigt. Jag fick dock hjälp med håret av min kollega som är f.d. frisör och jäsikens vad snyggt det blev! Det tog henne precis 6 minuter och det är väl lagom tid att lägga på håret tycker jag :-).
Till middagen var det fri bordsplacering som gällde och jag hamnade i ett riktigt bra bord. Maten var väl sisådär, (enligt servitören skulle det vara oxfilé - nooooo way!) men med trevligt sällskap spelar det mindre roll. Jag och mitt bord valde att bryta upp rätt snabbt, vi var nog bland de första ner i baren, och sedan var det mingel och dans resten av kvällen.
Klockan ett stängde baren men då flyttade de tappras skara raskt över till ett annat hus för att fortsätta festen.
Den här hårt arbetande trebarnsmamman var i säng klockan 03.00 natten mot lördag....
Gissa om lördagen var seeeeg?

Jag har jobbat rätt länge i kedjan och genom åren har man lärt känna en hel del folk, så det är alltid lika roligt att träffa alla bekantingar. Flera stora magar var det och några bebisar hann jag kika på också.
En hel del livshistorier får man ju till hands också, och man slutar heller inte förvånas över hur människor har det.

I januari är det dags för nästa kick-off med den nya vd:n vid rodret. Ska bli intressant att se vad hon/han kan åstadkomma!

Freeeeeeeeeeedag!!

...är det visserligen först i morgon, men eftersom det är så få timmar kvar av det här dygnet så skriver jag det redan nu.

Fredagen kommer att ägnas åt lite konferensande, lite team-buildande, lite middagande och slutligen en hel del dansande för det är nämligen dags för höstens kick-off!  
För en hårt arbetande trebarnsmor ges det få tillfällen till att roa sig, så i morgon ska jag passa på att svänga mina lurviga riktigt ordentligt :-).

Hoppas ni får en trevlig fredag ni också!


Lillprins Bus...

... - vår charmiga, tokiga, busiga, rara, fantasifulla lilla mellanbrorsa fyller hela fem år idag. Stora killen!

Mer lättskött bebis tror jag nog att man får leta länge efter, han var så otroligt nöjd med tillvaron.
Sov när man la ner honom i vagnen och sängen, ibland till och med spontant på golvet under babygymet, åt bra och blev han någonsin ledsen (vilket var extremt sällan) så behövde man bara ta upp honom i famnen och jollra lite så gick det över. Napp har han aldrig behövt.

Han fyller som sagt fem år och om storebrorsans "fyraårstrots" gick obemärkt förbi så har vi det inte fullt så enkelt med bror nummer två.
Han lever i sin lilla värld och har väl egentligen varken tid eller någon större lust att ta hänsyn till vad som händer runt omkring honom. Saker och ting ifrågasätts ständigt och jämt och ingenting ska heller vara enkelt.
Men så ler han,lindar sina goa armar om ens hals, säger:
"Jag ääälskar dig mamma, du är den bästaste, finaste mamman"
och vips har man hur mycket ork som helst igen.

Fantasi har han så det räcker och blir över och om ni bara visste vilka äventyr han har varit med om, oj, oj, oj!
Jag undrar bara var vi höll hus när allt det han berättar om hände....:-).
Har man sedan något man undrar över ja, då är det bara att fråga den allsvetande mellanbrodern.
Han svarar på vilken fråga som helst med den tvärsäkerheten som bara en femåring kan uppbringa.

Underbara, älskade lillprins.
Vilken tur jag har som fick bli din mamma.

Mina fina...

....barn bor hemma hos mig denna veckan :-).
Killarnas rum är inte färdigt ännu (faktiskt knappt påbörjat om jag ska vara ärlig), så deras våningssäng står inne i mitt sovrum. Hur mysigt var det inte att vakna till mitt i natten och höra deras snusningar...?
Kärlek!

Förra fredagen påbörjade jag ett hälso-/viktminskningsprogram som heter Health Point. I stora drag går det ut på att "starta om" kroppen så att den blir duktigare på att förbränna fett.
Jag äter som en häst, de vanliga målen + sex mellanmål, men har trots det (eller kanske tack vare) gått ner hela 2,5 kg!
Bra, va? :-)

Kort uppdatering

Tänk att man har blivit så totalberoende av den här manicken!

Sedan början av denna vecka bor jag ju i mitt egna hus och där finns, än så länge, varken internetuppkoppling eller dator. Inte för att jag har hunnit sakna någondera, jag har haft fullt upp på kvällarna i alla fall, men då vet ni ialla fall vad inläggstorkan beror på.

I kväll befinner jag mig dock hos maken, så då passar jag på att pipa in och säga hej.
Hej på er!

Hoppas ni har det bra allihopa, jag ska snart bli bättre på att både läsa era bloggar och uppdatera min egen.
Kramar till de tappra själar som fortfarande orkar kika in här då och då!


Är inte den här låten underbar?Mår löjligt bra av den :-)

I survived!

Första natten i huset är avklarad och det hela avlöpte utan problem. Tanken var ju att jag skulle ha sovit där redan natten mellan måndag och tisdag, men saker och ting avlöpte inte riktigt som jag hade tänkt så jag sköt på premiären.

Hursom helst så somnade jag som en stock och med undantag för några korta uppvaknanden så har jag sovit gott hela natten. Ska dock erkänna att det blev liiite för mörkt för mig, så en lampa utanför mitt sovrum (tillika allrummet i källaren) fick lysa hela natten....
Ja, jag vet, vid 38 års ålder borde man ha vuxit i från sådana tramserier :-).

Väl på plats insåg jag ju i alla fall hur mycket det är som ännu inte är klart.
I mitt nya, minimala, badrum finns t.ex. väldigt dåligt med förvaring (av förklarliga skäl) och där skulle jag behöva få till något. Plats finns det ju inte i överflöd, så ovanför toaletten kommer det att bli någon form av skåp. En tanke är att köpa ett fint med dörrar på loppis, slänga på lite färg, såga till det och passa in det där. Det kan nog blir bra tror jag!
Behöver bara bli lite stadd i kassan först....

Hoppsan...

...det blev visst ytterligare en paus :-).
Men nu är jag tillbaka i alla fall och jag hoppas att jag inte har tappat allt för många av er på vägen.

Hur som helst!
Semestern över och jag är tillbaka i den karga verkligheten igen. I natt ska jag sova i mitt nya hus för allra första gången och det kan ju bli hur spännande som helst! Lite spooky också om jag ska vara ärlig....
Ett gäng nya "husljud" som man ska lära sig känna igen, kan tänka mig att det blir lite si och så med sömnen här fram över.

Barnen tillbringar denna vecka (första skola/dagis-veckan!) tillsammans med Världens Bästa Pappa, och jag är övertygad om att de har det alldeles förträffligt. Dottern har tagit gigantiska utvecklingskliv i sommar (SOM hon pratatar!!!), så det ska bli jättekul att höra vad personalen säger.
Vi ska faktiskt träffas redan i kväll jag och mina små :-). Min svägerska har fyllt år, så det har blivit dags för lite försenad uppvaktning.

Ett bröllop har jag hunnit med också, och inte vilket bröllop som helst minsann!
Min allra finaste, raraste kompis A stod brud den 1/8 och det var en riktig höjdarfest! Jag åkte ner för att hjälpa till redan på torsdagen och PUST, som vi slet!! Men roligt som sjutton var det och de var sagolikt vackra på Den Stora Dagen.

Jag vet dessutom en till som har blivit fru och det ska bli så spännande att höra hur det hela avlöpte. :-)

Nähä, nu ska jag hälsa på hos mina favoritbloggare ;-).
Hörs snart igen!

RSS 2.0